Новият фуражен завод в Добрич ще изнася над 300 000 тона продукция за Китай

7488
Новият фуражен завод в Добрич ще изнася над 300 000 тона продукция за Китай
Снимка: Getty Images / Guliver

Първият сертификат за инвестиция клас „В“ бе връчен днес от община Добрич на българо-китайското дружество "България Тианшинонг Фийд Ко" ООД. Общината ще стимулира изпълнението на инвестиционния проект със съкратена процедура на предоставяне на административните услуги, заяви заместник-кметът Пламен Ганчев, който връчи сертификата.

Първоначалната инвестиция е 5 млн. лв., но тя ще расте, докато се стигне максимален капацитет на производство и износ на 300 хиляди тона продукция годишно, съобщи Надя Маринова, която е българският съсобственик в компанията. Цялата продукция на завода ще бъде осъществена по рецепти от Китай и за износ за техни животновъдни стопанства, информира Topnovini.bg.

Затвориха леярната на завода-замърсител в Русе

Екоинспекцията в Русе спря днес част от производството на френския завод за авточасти „Монтюпе" - основен замърсител на въздуха ...

Очаква се през март да започне изграждането на силозите и истинския строеж. В началния етап, когато ще бъдат изградени два от планираните общо шест силоза, в производството ще бъдат ангажирани около 50 души. При изграждане на пълния капацитет работните места ще бъдат над 90. В самия завод ще работи на 4 смени при непрекъснат цикъл. Друг завод в България фирмата ни няма, но китайският инвеститор има такъв завод в Китай - подобен.

Добрич е избран заради силно развитото земеделско производство. Инвеститорите отчитат също, че градът е близо до пристанище Варна, откъдето ще бъде експортирана продукцията от България за Китай, обясни Лиу Чунюнг – търговски пълномощник на компанията. „Не на последно място и усещането ни, че имаме силна подкрепа от местната власт и областния управител. Това ни дава допълнителни стимули да реализираме инвестицията си тук. Надяваме се до края на годината да направим първа копка, а догодина да обявим старта на нашата фабрика за фуражи“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com