Все по-малко деца в яслите в Добрич

10853
Все по-малко деца в яслите в Добрич

Намалява броят на децата, които посещават детска ясла в област Добрич, сочат данните на Териториалното статистическо бюро. Броят им е намалял в сравнение с предходната година с 0,4 процента. По последни данни в детските заведения в областта се отглеждат и възпитават 563 деца, от които 277 момчета и 286 момичета. В областта функционират 12 самостоятелни детски ясли и яслени групи към обединените детски заведения с общо 621 места в тях.

В сравнение с предходната година броят на местата в детските ясли в областта намалява с 2.9 процента. Според статистиката, осигуреността с места в детските ясли за област Добрич е 13 на 100 деца до 3-годишна възраст, като за страната е 15 на 100 деца.Най-голям е делът на децата на 2-годишна възраст, които са 80 на сто от всички, които посещават детски ясли в областта. Следват децата на 3 и повече години, а най-малко са децата на възраст до 1 година.

Обезвредиха опасна морска мина до местността "Яйлата"

Специалисти от Военноморските сили са обезвредили опасна морска мина. Това съобщиха от пресцентъра на Военноморските сили. На 17 юли...

В детските заведения работят 207 души, като медицинските специалисти по здравни грижи са 76, по-голямата част от тях са медицински сестри и акушерки. Немедицинският персонал, който се грижи за обслужването на децата в детските ясли, е 131 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com